Wandeling van Han-sur-Lesse

Geologische en pedologische Wandelingen in de provincie Namen
Presses universitaires de Namur | Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur n° 1


Uitzonderlijke landschappen om onze omgeving beter te begrijpen

Met "De wandeling van Han-sur-Lesse", trek op verkenning naar de Resurgence d'Eprave, naar de Rond de Tienne, naar de Chavée ... Dit circuit van 9 kilometer, bestaat uit twee lussen van 4,5 kilometer met 16 aangegeven observatiepunten.

De Provincie Namen beschikt over een uitzonderlijk geologisch patrimonium, het geheugen van ons verleden. Hoe evolueerden die landschappen ? Hoe ze interpreteren ? De gesteenten die de landschappen vormen, leveren ons op basis van eenvoudige observaties niet alleen een pak informatie over de evolutie van het klimaat tijdens de opeenvolgende geologische tijdperken, maar ook over de paleontologische omgevingsfactoren die op verschillende momenten in onze geschiedenis van doorslaggevende betekenis waren.

Deze collectie nodigt u uit om onze omgeving beter te begrijpen, door uitzonderlijke landschappen te observeren met de blik van de geoloog of de bodemkundige. De observatie is toegankelijk voor een wetenschappelijk geïnteresseerd publiek, maar dat niet noodzakelijk geïnitieerd hoeft te zijn in de geologie en/of de pedologie.

De wandelingen zijn beschikbaar onder de vorm van een wandelboekje in A4 formaat, op stevig papier. Kaarten, foto's en gedetailleerde teksten en schema's helpen u het landschap te observeren, te beschrijven en te interpreteren.

De route van dit pad is beschikbaar op de website WalOnMap (cf. Tab "Compléments").
Nous Vous Suggérons Aussi

Wandeling van Profondeville
Geologische en pedologische Wandelingen in de provincie Namen
Vincent Hallet, I. Bonniver, L. Bock, Patrick Engels, M. Eugène, G. Mahy, Samantha Rekk

Collection

Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur

Sujets

Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur