Wandeling van Freyr

Geologische en pedologische Wandelingen in de provincie Namen
Presses universitaires de Namur | Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur n° 2


Uitzonderlijke landschappen om onze omgeving beter te begrijpen

Met "De wandeling van Freyr", overschouw de Maasvallei met de prachtige kalkrotsen van Freyr, en geniet van de rust van haar oevers. Dit op sommige plaatsen steile circuit strekt zich uit over 9,5 km en heeft meerdere verrassende observatiepunten zoals de Colébî, de Tête de Lion (Leeuwekop) of nog de syncline van Freyr.

De Provincie Namen beschikt over een uitzonderlijk geologisch patrimonium, het geheugen van ons verleden. Hoe evolueerden die landschappen ? Hoe ze interpreteren ? De gesteenten die de landschappen vormen, leveren ons op basis van eenvoudige observaties niet alleen een pak informatie over de evolutie van het klimaat tijdens de opeenvolgende geologische tijdperken, maar ook over de paleontologische omgevingsfactoren die op verschillende momenten in onze geschiedenis van doorslaggevende betekenis waren.

Deze collectie nodigt u uit om onze omgeving beter te begrijpen, door uitzonderlijke landschappen te observeren met de blik van de geoloog of de bodemkundige.

De observatie is toegankelijk voor een wetenschappelijk geïnteresseerd publiek, maar dat niet noodzakelijk geïnitieerd hoeft te zijn in de geologie en/of de pedologie.

De wandelingen zijn beschikbaar onder de vorm van een wandelboekje in A4 formaat, op stevig papier. Kaarten, foto's en gedetailleerde teksten en schema's helpen u het landschap te observeren, te beschrijven en te interpreteren. Meer infos via tab "Compléments".

De route van dit pad is beschikbaar op de website WalOnMap (cf. Tab "Compléments").


Description dans la langue de l'ouvrage
Nous Vous Suggérons Aussi

Route van de vallei van de Orneau
Geologische en pedologische Wandelingen in de provincie Namen
Vincent Hallet, L. Bock, I. Bonniver, M. Eugène, G. Mahy, Samantha Rekk

Collection

Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur

Sujets

Sentiers géologiques et pédologiques en Province de Namur